Teknik Collage
 

El- och energiprogrammet

På El- och energiprogrammet finns fyra inriktningar: elteknik, automation, energiteknik samt dator- och kommunikationsteknik. Under första året får du pröva på samtliga. Väljer du någon av inriktningarna elteknik eller automation kan du läsa dessa hos oss i Vimmerby under år två och tre.

På El- och energiprogrammet får du kunskap och färdigheter inom den teknik som behövs för att arbeta inom produktion, installation samt service och underhåll. Du får även en unik möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktiskt arbete i verklighetsanpassade miljöer. El- och energiprogrammet är ett givet val för dig som vill arbeta med den senaste tekniken inom elinstallation och automation. Yrken som kan locka är bland annat automationstekniker, elektriker, driftoperatör, fastighetstekniker och servicetekniker. Studierna på el- och energiprogrammet innehåller en hel del yrkesämnen, där du får lära dig grunderna i ellära, energiteknik, mätteknik och ritningsläsning. Ett självklart arbetsredskap är datorn, som du använder för att rita elschema, göra beräkningar och utföra mätningar. Du har också möjlighet att nischa dig mot livsmedelsindustrin.

Food production är en utbildning som sker i samarbete med ARLA-koncernen och en del av denna är förlagd till Danmark. Utbildningen vänder sig till dig som vill satsa på en framtid som servicetekniker inom produktions- och livsmedelsindustrin. Gemensamt för inriktningarna är 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Då får du möjlighet att praktiskt öva på det du lärt dig under utbildningen. 

Vill du veta mer? Besök vår hemsida!

Teknikcollege Östra Småland skapar attraktiva utbildningar till en lockande framtid i branscher i ständig utveckling.