Teknik Collage
 

Naturvetenskapsprogrammet

Är du studiemotiverad och ambitiös? Gillar du utmaningar och problemlösning? Tycker du att matematik, fysik, kemi och biologi är spännande ämnen? Då är Naturvetenskapsprogrammet det naturliga valet för dig! 

Naturvetenskap, matematik och teknik har stor betydelse för kritiskt tänkande och samhällsutveckling. På NA får du analysera, värdera och ta ställning till de processer och regler som styr hur universum och allt levande på jorden fungerar. All teknik har sin grund i naturvetenskapen, oavsett om det handlar om att utveckla en ny musiktjänst eller en ny metod för att behandla cancer. På NA får du arbeta undersökande och laborativt, vilket ger kunskaper på djupet och rätt verktyg för att lösa framtidens utmaningar. På NA kan du även fortsätta att läsa språk och därmed skaffa dig full meritpoäng, vilket kan vara viktigt för att komma in på vissa utbildningar. Inriktningen Naturvetenskap Naturvetenskap är den ”klassiska” inriktningen som ger dig den bredaste behörigheten till högre utbildning. Här fördjupar du din kunskap inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen Naturvetenskap och samhälle Naturvetenskap och samhälle är inriktningen som kopplar ihop naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga kurser, vilka ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. 

Framtidsutsikter 
Välutbildade naturvetare har en given plats i vårt samhälle som utvecklas i allt snabbare takt. Framtidsmöjligheterna till ett attraktivt yrke är goda. Efter NA kan du läsa vidare på högskola/universitet, där du är behörig till i princip alla utbildningar. Du kan till exempel bli läkare, veterinär, optiker, farmaceut, psykolog, civilingenjör, civilekonom, arkitekt, marinbiolog eller kriminolog. För den som kan tänka sig att arbeta utomlands finns också mycket stora möjligheter att göra det som naturvetare. 

Teknikcollege Östra Småland skapar attraktiva utbildningar till en lockande framtid i branscher i ständig utveckling.